Prezent Are

* The preview only display some random pages of manuals. You can download full content via the form below.

The preview is being generated... Please wait a moment!
  • Submitted by: hneda_adina
  • File size: 350.7 KB
  • File type: application/pdf
  • Words: 353
  • Pages: 6
Report / DMCA this file Add to bookmark

Description

Subsol Crestere ciuperci pleurotus Ambalare si depozitare ciuperci pleurotus Statie epurare ape uzate Fosa septica la exteriorul cladirii

Pentru a utiliza spatiului de la subsol cat mai eficient am ales cresterea ciupecilor pleurotus. Acestea fiind mai putin pretentioase. Substratul ciupercilor este realizat din paie ( fiind materia de baza), deseurile rezultate de la crescatoria de legume, ovaz, orz, tarate, malai, etc. Zona de pregatire a substratului este o platforma betonata acoperita pentru pregatirea materialelor (macinat, tocat), bazine pentru umectare. Pentru incubare spatiu indeplineste urmatoarele conditii: - instalatie de apa curenta si canalizare; - instalatie de iluminat; - instalatie de incalzire si racire a aerului, prin tubulatura sistemului de ventilatie.

Conditiile de microclimat ce se vor realiza la incubarea miceliului sunt: - temperatura in aer – 16-22 grade C, - temperatura in substrat – 22-29 grade C, - umiditatea relativa a aerului – 75-80%, - ventilatia redusa, de 0,5 mc aer/h/tona de substrat, cu recirculare, - fara lumina pentru saci dar cu iluminare pentru controlul acestora. In timplul incubatiei nu se uda sacii. Aceasta durand 17 – 18 zile. Dupa incubare temperatura se reduce la 17-18 grade, cu intensificarea ventilatiei, cu udare prin aspersie, iluminat 8-10 ore/zi.

Cand ciupercile ajung la maturitate se culeg manual, se ambaleaza sau se depoziteaza in ladite fie ele din lemn sau plastic.

Statia de epurare recicleaza apa uzata menajera putand fi folosita pentru udarea plantelor. Aceasta statie de epurare este compusa din : statie de pompare prin care intra apa uzata, bazin de omogenizare, acesta poate stoca o anumita cantitate de apa uzata, ceea ce permite mentinerea unui debit si unei incarcari constante pe toata durata zilei, si bazinul de flotatie. Bulele fine de aer introduse in sistem antreneaza materialele solide in suspensie catre suprafata apei, formand namolurile flotante, care sunt raclate si separate.

Sita rotativa este un filtru de mare capacitate cu dimensiuni mult mai mici decat ale altor site rotative utilizate in separarea solid-lichid. Capacitatea de sitare este de cinci ori mai mare in cazul acestui tip, comparativ cu sitele statice. Posibilitatea de blocare cu reziduuri a sitei rotative este practic nula, datorita sistemului de autocuratare.